Nieuws

 

Het Weer:

 

 • Vrij zonnig en warm
  Harlingen vanmorgen 06.15 uur. Het begin van een fraaie zonsopkomst en een vrij zonnige en warme zomer en meivakantie dag. Vandaag 20 of 21 in het  noordelijk kustgebied en 22 tot  25 graden elders. Ik kom voor vandaag wel met een waarschuwing voor de aflandige, meest oostenwind. Met name ook voor… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

 

Nieuws uit de regio:

 

 • Eelke de Vries nieuwe gemeentesecretaris Noordoostpolder
  Eelke de Vries is per 15 mei 2019 benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur van gemeente Noordoostpolder. Hij volgt daarmee Iwan Valk op. Eelke de Vries werkt vanaf 1 juni 2007 in diverse functies bij gemeente Noordoostpolder. Sinds 1 mei 2013 als algemeen directeur/loco-secretaris. Hij kent de organisatie en het werkgebied goed… Read more »
 • Excursie SCAB naar Dordrecht
  Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek (SCAB) Urk verzorgt op 15 mei een excursie naar Dordrecht met aandacht voor 400 jaar ‘Dordtse Leerregels’ en Statenvertaling. De bus vertrekt om 8.30 uur vanaf Urk en is rond 18.00 uur weer terug. In Dordrecht wordt tijdens een begeleide stadswandeling een bezoek gebracht aan het… Read more »
 • Wakker Dier: ‘Mega groei megastallen’
  In Flevoland is ruim 9% van de stallen een megastal. Daarmee is het de provincie met verhoudingsgewijs de meeste megastallen, aldus Wakker Dier. Het aantal megastallen in Flevoland is in zeven jaar tijd gestegen met 63%, van 24 in 2010 naar 39 in 2017. Dat blijkt uit cijfers van de… Read more »
 • KNRM Urk redt drenkeling uit het water
  Een man is zaterdagmiddag, 20 april 2019, in de problemen gekomen toen hij ging zwemmen in het water bij Urk. Hij werd opgevangen door de KNRM, laat een woordvoerder weten. De man was bezig met een opblaasboot langs de waterkant. Die boot waaide in het water en de man besloot… Read more »
 • Gia Light vorige week eerste na herberekeningen, nu vijfde
  Op zaterdag 20 april deden alle sloepen van Gia mee aan de 16 e Slag om Zaan in Zaandam. Het was een prachtige zonnige wedstrijddag. Heel anders dan de slechte weersomstandigheden vorige week in Harlingen, toen GIA Light uiteindelijk na herberekeningen 1e bleek te zijn in de Hoofdklasse en De Razende Snol 7e!… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason